Västkustens IF-båtklubb

Start Tisdagssegling LSS 9 Maj

Nu är kappseglingssäsongen igång i Långedrag, Göteborg! Av 5 båtar är anmälda trotsade SWE 1702, SWE 1485, och SWE 926 den hårda, men avtagande vinden. Det var ett jämnt race där alla båtar var lika samlade i start, rundningar, som målgång.

Är du intresserad av att vara med? Hör isåfall av dig till någon i styrelsen så hjälper vi dig att komma igång!

Målgång Tisdagssegling LSS 9 Maj

Grattis Joop, Mattias, och Håkan i SWE 1702 som knep vårens första 1:a plats.

Kommentera   

Var? LSS Klubbhus, Solhöjdsgatan 16, Långedrag. 

Parkering vid Långedrags Värdshus eller Långedrags hållplats. (Inte på Solhöjdsgatan)

När? Torsdagen den 20:e April klockan 18:15.

Då arrangerar Västkustens IF-båtklubb årets upplaga av Charlotte Greppes regelgenomgång inför kappseglingssäsongen. Hon är internationell domare och har gästat oss i många år.

Charlotte kommer att undervisa utifrån regelboken och ett nytt häfte: ”Guiden till kappseglingsreglerna”. Båda regelboken och häftet går att beställa via SSF:s webshop. Vi kommer ha ett antal exemplar av häftet till försäljning på plats (50 Sek st.).

Anmäl dig till Göran Ejdeling: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0734-122616 senast tisdag 18/4, så vi kan planera fika till alla.

BildRegelbok

Varmt välkomna!

Styrelsen VIF.

 

Kommentera   

Hej alla IF-båtsseglare ⯑ 

 

Nu är det dags att börja tänka på segling och att träffas igen!Vi börjar säsongen med att samlas Onsdagen den 5 April 2023 klockan 18.00 i Vin-lokalen på Porter Pelle

Adress: Adolf Edelsvärds gata 11 nere vid Röda Sten

Vi inleder klockan 18.00 med årsmötesförhandlingar, se bifogad dagordning.

Vid 19 beställer vi mat och dryck för den som vill och sedan fortsätter vi med genomgång/frågestund kring IF:s båtens ”svaga” punkter, utrustnings- och trimtips.

Kom laddad med frågor, så får du säkert svar från erfarna IF-seglare!

Bli medlem om du inte är det så har du rösträtt och stödjer förbundet.

Vi ser fram emot en trevlig och givande kväll med mat , dryck, diskussion och en fin upptakt som ger inspiration inför den stundande säsongen!

Anmäl Dig NU eller senast fredagen den 31/3;

Vi måste beställa maten innan, om man vill äta (Om vi blir fler än 10 personer)

Se länk  Restaurang med lunch nära Majorna – Porter Pelle Klippan Göteborg .

Anmälan och eventuella frågor görs till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller SMS: 0708-20 00 90.

För att delta online på årsmötet kan du klicka på denna länk och  Click here to join the meeting till ett Teams möte

(Kanske kan bli svårt vid frågestunden, men vi får se om det fungerar)

Med vänliga seglar hälsningar från Ordföranden Olof och styrelsen i VIF.

 
Kommentera   

Så var årets IF-SM avgjort och guldet går till Pontus Rosberg, Tomas Norberg och Anders Fernlund från Uppsala, med en poängs ledning före Silvermedaljörerna Peter Berg, Olof Johnsson och Magnus Lindquist, som i sin tur var endast en poäng före Bronsmedaljörerna Göran Ejdeling, Anders Ejdeling och Clas-Henrik Möse.

Rosberg med pokalen och glada

 

Kommentera   

Var? LSS Klubbhus, Solhöjdsgatan 16, Långedrag. Parkering vid Långedrags Värdshus eller Långedrags hållplats. (Inte på Solhöjdsgatan)

När? Tisdagen den 5:e April klockan 18:30-20:30. (dörren öppnas 18:15)

Online: Teams länk

Västkustens IF-båtklubb arrangerar årets upplaga av Charlotte Greppes regelgenomgång inför kappseglingssäsongen. Hon är internationell domare och har gästat oss i många år.

Charlotte kommer att undervisa utifrån regelboken och att diskutera olika situationer som kan uppstå. Eftersom allt kan hända på kappseglingsbanan, blir det något nytt att lära sig varje år. 

2021 uppdaterades regelboken, det görs varje fjärde år, och vi kommer att titta på vilka förändringar som gäller för oss.

Anmäl dig till Göran Ejdeling:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0734-122616 senast måndag 4/4, så vi kan planera fika till alla.  

Varmt välkomna!

Styrelsen VIF.BildRegelbok

Kommentera   

IF-båtsseglare!

Nu är det dags att börja tänka på segling och att träffas igen! Vi börjar med att samlas hos North Sails

torsdagen den 24 mars 2022 klockan 18.15.

Vi är glada att ha fått Henrik Ottosson på North Sails i Göteborg att bjuda in oss IF-seglare till en kväll på deras loft på Hulda Mellgrens gata 1, i Högsbo-Sisjöns industriområde, norr om Söderleden.

Henrik har många SM-guld i olika klasser och är segelmakare sedan 30 år.
Vi inleder kl 18.15 med en kortare årsmötesförhandling.

Sedan berättar Henrik om hur seglen fungerar och hur man trimmar för att utnyttja seglet på bästa sätt – både för att segla bekvämt och fort! Nyttiga kunskaper för såväl kappseglaren som för cruising- seglaren. Vi tittar på olika storsegel, genua, stora och lilla focken. Vad passar bäst i olika vindar? Hur får vi fart i lättvind? Hur revar vi i hårdvind?

Vi får också se på olika rullfocksystem: Furlex, Bartel, m.m. Hur ska vi tänka? Vill du ha rullen på eller under däck? Skall man sy om sitt gamla försegel eller satsa på ett nytt? Hur skyddar vi seglet när det sitter på rullen? Buk-kompensator, behövs det? Förstagsprofil eller inte? Du får veta det mesta denna kväll.

Det blir en givande kväll och en fin upptakt som ger inspiration inför den stundande säsongen! Anmäl Dig NU, eller senast på måndag den 21/3; så vi vet hur många vi skall köpa kaffebröd till.

Anmälan görs till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , eller tel/SMS: 0705-35 67 56.

Med seglarhälsningar från styrelsen i VIF.

 

Vill man vara med online på årsmötet och/eller föredraget från Henrik Ottoson går det via Teams. Klicka på denna länk för att delta online.

Kommentera   

SM 2022 hålls som bekant på Björkö, där våra båtar ligger i "smuttan", en liten hamn vid regattacentret på Framnäs. Vill man inte bo i båten finns det en del alternativ på Björkö eller Öckero.

Kommentera