Med anledning av den pågående Corona-krisen har klubbseglingarna på Lomma fått en något annorlunda utformning. Man kommer att tillämpa Shorthanded och jaktstart. Dessutom kommer man att slopa After Sail.

På Lagunen har man bedömt att man ska kunna genomföra klubbaktiviteten på vattnet utan några inskränkningar. Men man avstår After Sail även här.

I Råå kommer veckosegling att genomföras i förenklad form. Det blir ingen träff före eller efter segling, start kan eventuellt improviseras och det kan bli egen tidtagning. >> Mer information

Det naturliga turseglingsmålet i form av en dansk hamn bör noga övervägas. Just nu verkar det gälla att gästbåtar inte är välkomna och att faciliteter är stängda. Tyska hamnar är för tillfället helt stängda och får inte användas.

SSIFs planerade aktiviteter är inställda och kommer inte att genomföras. Det gäller både Meteorologiseminarium och IF-träff i Borstahusen/Råå.

Segla förnuftigt och utsätt inte dig eller din omgivning för onödig risk!

Våra danska IF-vänner firar 50-års jubileum om en månad med en träff i Mosede Havn.

>>Mer info

Med en IF-båt som tillverkades för 50 år sen får du en mycket miljövänlig semester. Båten är så skön att segla (och motorn är så liten och opraktiskt placerad) att du snart lär dig segla även in och ut ur hamnarna.. ;) Läs om IF-båten InFinits äventyr sommaren 2018, då seglade de 765 M på 29 dagar och förbrukade 10 liter bensin;

>> Läs Infinit´s sommartur 2018

INFINIT2018 map

SSIF höll årsmöte 2019-02-25. Som vanligt innehöll mötet en formell del men gav också möjlighet till fri diskussion om aktiviteter och båtdetaljer.

Tord Sundens Minne till Johan Winberg

Ordföranden Marek Janiec passade på att överräcka vandringspriset Tord Sundéns Minne till en glad Johan Winberg för segern i tune-up race vid 2018 års SM i Uddevalla.

Jag är inte längre helt ung, men det känns ändå som om det var rätt nyligen som jag skaffade min IF-båt. När jag var tonåring på 70-talet gastade jag på en IF och bestämde redan då att IF var båten för mig. Efter många år blev det till slut köp av en begagnad IF, fast det är visst nu 27 år sedan.

Ganska direkt började jag kappsegla i min klubb hemma i Råå. Irriterande nog var jag alltid sist bland alla IF-båtarna. Först var alltid Bengt Friberg i båten SWE 180 Bolero. Bengt var redan då ett begrepp. Han hade visst haft sin båt ganska länge och lärt sig något! Mellan oss var en hel massa andra IF-båtar.

Bengt Friberg SWE 180 Bolero 2001

Bengt Friberg SWE 180 Bolero, år 2001

 

svenskasjo josefin ssf 980x240

När du tecknar din nya försäkring i Svenska Sjö, ange IF-båtförbundet som medlemskap i båtklubb/båtsällskap.