Stockholmscupen för IF-båt har seglats sedan 1975. Det är en rankingserie där deltagarna räkar ihop poäng från delseglingarna. Vi delar 2 vandringspriser och det första är tavla från Roland Svensson till årets vinnare av Stockholmcupen och det andra priset är en halvmodell av IF-båten. 
Sthlm cup priser
Roland Svenssons skärgårdsmålning och Rolf Enestads vandringspris.

Kommentera   

Ostkustens IF-båtklubb årsmöte för verksamhetsåret 2020. Träffa oss på plats eller digitalt! Onsdag 27/10 kl 18.00-20.00 Stockholm, Malmskillnadsgatan 32 (kontoret heter Wework). Vi möter i dörren. Meddela om du kommer, så beställer vi något att äta (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0707339696). 

Stadgeändringen går i stora drag ut på att förenkla administrationen med OIF´s och Svenska IF-båtförbundets ekonomi där målet är att centalisera ekonomin så att dubbla bokslut och konton undviks. Flera av OIF´s paragrafer i stadgarna täcks också in i förbundets stadgar varför OIF´s stadgar kan förenklas. OIF är en del av Svenska IF-båtförbundet och medlemsavgiften och medlemsskapet är ett och samma.  

Kommentera   

Här kommer några fina bilder som Claus Meyer från Vikingarnas segelskap har fotograferat under SM-dagarna 2021.

Claus Meyer från Vikingarnas segelsällskap har följt med på våra SMseglingarna och fotograferat fina actionbilder på tuffa starter och rundningar på Saxarfjärden och Ekholmen. Ett stort tack för alla bilder som skepparna har fått tillgång via Dropbox. 

20210704 054545

Foto Tiina Andersson

Kommentarer (1)   Kommentera   
2021 års deltagare på IF SM på Ekholmen gratuleras till fina resultat. Roligt att vi har flera nya deltagare på SM.
Vinnaren blev Pontus Rosberg på Apelsinen med gastarna Thomas och Anders. 
Andra plats gick till Fredrik Wigelius på Primula med gastarna Sven och Theo. 
På tredje plats kom Peter Berg på Glenn af Göteborg med gastarna Olof och Magnus.
 
Pristagare IFSM
Foto Marco Christensen

Kommentera   

Vindarna lättar, men byar finns och vindvrid finns. Bitvis svårseglat, men de som seglade på vindvrid och placerade sin båt där det var lite starkare vind, lyckades bra. Bäst seglande besättningar fick dagens spikpris, och de gick till Ulrika By med besättning, Pontus Rosberg med besättning ochd Fredrik Wigelius med besättning. Grattis, bra seglat!

>> Följ resultaten via Sailarena 

UlrikaBySPik
Tiina Andersson, Ulrika By och Lotta Friman firar sitt första spikpris. De har seglar flera SM och idag blev det en fullträff med 2 bra kryssar och 2 bra länsar där de seglade bäst av alla IF-seglare på SM-banan! Grattis!

 

FredrikSpik
Sven Holmner, Fredrik Wigelius och Theodor Uhmeier firar dagens andra spikpris!

Seglarhälsningar Martin Rundström och Tiina Andersson 

Kommentera   

Solen skiner och vindarna är med oss, idag har det blåst 4-8m/s. Igår seglade vi tune-up och idag har vi seglat 3 SM-race. Det är ganska jämt på banan och emellanåt skiljer det mindre än 1 meter mellan båtar vid målgång. Tune-up vanns av Johan Åqvist med besättning som idag fick ta emot Tord Sundéns minne, vandringspriset för tune-up, grattis!

Delsegling 1 och 2 vanns av Pontus Rosberg med besättning. Delsegling 3 vanns av familjen Thörn, där Jakob Thörn styrde familjens IF, Vitamin, till en SM-spik, grattis till dagens spikar!

>> Följ resultaten via Sailarena

thörns2021Familjen Thörn med dagens 3:e spik...

resultat dag 1 SM 2021
SM-resultat, dag 1

Ekoholmen dag 1
Ekholmen, Vikingarnas segelsällskaps klubbholme 2021.

 

 

 

 

 

Kommentera