Flera båtar begav sig under fredagen 15 juni mot Råå. Under kvällen träffades besättningarna, studerade varandras båtar, diskuterade morgondagens väder och förberedde sig.

1552 Fanta i Raa 2018

Väderprognosen för lördagen sade S 2-4 m/s. Vid skepparmötet kl 10 på lördagen samlades representanter för 10 IF-båtar för en genomgång av dagens aktiviteter.

SWE 39 Görel, Christer Jacobsson & Jonas Jemt
SWE 180 Bolero, Bengt Friberg, utan båt
SWE 829 Ingela, Marek Janiec, Mirka Jamiolkowska & Cecilia Mårtensson, utan båt
SWE 1552 Fanta, Mikael Ottermo & Filip Bohlin
SWE 1637 Vindyra, Rolf Jonasson, Birgitta Wigrup-Jonasson & Bengt Friberg, utan spinnaker
SWE 1870 InFinit, Johan Winberg & Bibbi Bengtsson
SWE 1871 Libell, Lars-Eric Persson & Pernilla Blomsterlund
SWE 2016 Olivia, Jens Hansen Robert & Klinghav
SWE 3093 Imba, Dennis Möller & Jenny Bringström
SWE 3280 IngaTherese, Anna Holmberg, utan båt

Dekal 2018.png

Den svaga vinden gjorde att Olivia från Borstahusen hade svårigheter att hinna fram. Strax innan det var dags för utsegling till start anlände hon dock, och med en snabbinstruktion på bryggan ledde det till att 7 båtar kom till start i seglingen. Deltagare som inte hade seglingsbara båtar placerades på andra båtar, så att alla skulle få segla.

Seglingen var av förenklad typ och gjordes utan funktionärer. Banan lades som en variant av olympisk bana, med kryss, slör, kryss och läns genom att utnyttja sjömärken och klubbmärken utanför Råå hamn. Starten var valfri mellan 12:00 och 12:15 och de 7 båtarna valde själva när de ville starta. Starttid registrerade varje deltagare själv.

Vinden var svag och temperaturen riktigt behaglig. Alla 7 båtar seglade den anlagda banan och valde olika metoder. Enligt förutsättniingarna var det fritt fram att segla med eller utan spinnaker. Efter ett par timmars segling med egen registrering av målgångstid angjordes sedan Råå hamn. SSIF bjöd därefter alla seglare på målgångsdryck.

Efter noggrann kontrollräkning genomfördes därefter prisutdelning, där alla deltagare fick pris och diplom.

>>Resultatlista

>>Bilder från arrangemanget

Strax därefter tändes grillen och deltagarna tillagade medhavda rätter av olika slag. Det blev en trevlig och god middag. När maten var uppäten kom sedan regn och kvällen fortsatte därför i klubbhuset. Deltagare diskuterade IF-båtar, bytte tips med varandra och hade en mycket trevlig kväll tillsammans.

Deltagare Råå 2018

Under söndagsmorgonen blev det besök i varandras båtar och ytterligare utbyte av erfarenheter. Alla skildes sedan och önskade varandra god tur hemåt.

SSIFs IF-båtträff 2018 i Råå är därmed avslutad. Alla deltagare hoppas på en fortsättning och att ytterligare  IF-båtar tillkommer under kommande år.