Kalender

Ladda ner som iCal-fil
IF-SM 2021
Från Torsdag, 1. Juli 2021 -  08:00
Till Söndag, 4. Juli 2021 - 17:00
Träffar : 1150
Kontakt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller mobil 070- 2040438

Seglingarna kommer att genomföras från torsdag 1 juli till söndag 4 juli 2021 på östra Saxarfjärden.

>> SM IF-båt 2021, samlad information

Vi kommer att ligga med båtarna på VSS klubbholme, Ekholmen, som endast kan nås via båt. För personer som utnyttjar Waxholmsbolaget åker man till Stora Saxarens brygga och avståndet därifrån till Ekholmen är femhundra meter och transport kan ordnas.

Ön är en pärla och ligger strax väster om Stor Saxaren, Västra Saxarfjärden utanför Vaxholm. Här finns fina bryggor och några bojar på nordöstra sidan av ön där vi kan ha reserverade platser för våra IF-båtar. En liten sandstrand ligger mitt i hamnen och vid norra inloppet finns en gemensam grillplats med kvällssol. Klubbhuset på Ekholmen har magnifik utsikt över Västra Saxarfjärden och i klubbhuset håller seglingsledningen sin expedition. På holmen finns också en vedeldad bastu, som kan användas av seglarna och en dusch med sjövatten. Utedass och sopstation finns. Vattentillgången är begränsad men finns i form av dunkar som arrangörsklubben hämtar. Det finns även en dansbana som kan användas för samling och förtäring.

Möjligheter till boende varierar. Att bo i en tenderbåt är enklast och kostar inget extra om man bara stannar en extra dag före och efter tävlingarna. Även tävlingsbåtarna ligger gratis vid bryggorna. Det finns också en barack som innehåller fyra rum med två bäddar, och två rum med fyra bäddar varera, med enkel kollostandard som kan lånas utan avgift. Linanäs på Ljusterö som har bilförbindelse och ön Grinda är andra alternativa bryggor och boenden för dem som vill bo med bättre standard.

Inför tidigare SM har OIF haft möjlighet att förmedla flera lånebåtar. Vi har fått positiv respons från både de som hyrde ut sin IF-båt och de skeppare som hyrde en båt under tidigare SM-tävlingar. En viktig erfarenhet är att det gäller att ha mycket god framförhållning i planeringen kring varje lånebåt, både för den som lånar ut den och den som lånar den. Det är flera praktiska detaljer att tänka på. Lånebåtsförfarandet är en överenskommelse mellan ägaren och den som hyr båten. Som alternativ till att hyra ut sin båt, kan det även finnas en möjlighet för båtägaren att kunna gasta på sin egen båt med en rutinerad skeppare. 

Det finns flera skeppare som är intresserade av lånebåtar. OIF hjälper gärna till med att förmedla kontakter. Alternativt kan man själv få kontakt genom att skriva på IF-båtförbundets forum: https://www.ifboat.se/forum<br 

Om du som lokal ostkustseglare inte kan delta på SM, men har möjlighet att hyra ut din IF-båt under denna tid, finns det alltid seglare från övriga delar av landet som är intresserade. De kan ibland även tänka sig en lösning där du själv är med som gast. Kontakt kan du få genom att skriva på vårt forum: https://www.ifboat.se/forum eller genom att du kontaktar Fredrik Hafzelius på telefon 0723109272.

DSC_3647.jpeg 
Plats Ekholmen
Lidingö
Sverige
08-541 340 15
https://vss.nu/ekholmen/

Du måste logga in för att bekräfta ditt deltagande.

Deltagare

Fredrik Wigelius
Question.png SWE 1928 Primula
Martin Rundström
Question.png SWE 2719 Filijokus
Karin Harding
Question.png SWE 1489
Anders ewert
Question.png SWE 222
jakob
Question.png SWE 1653
Ulrika By
Question.png SWE 2132 Nerthus
AnnaKarin Theelke
Question.png SWE 3061 Modesty
Tiina Andersson
Question.png SWE
DeltagareDeltagarstatusNationSegelnrBåtnamn