Svenska IF-båtförbundets forum • Nybliven IF fantast
Sida 1 av 1

Nybliven IF fantast

Postat: 14 jul 2008 18:41
av IF1
Vad bör och skall man tänka på vid köp av begagnad IF? Vi, nya, IF intresserade i familjen vill veta allt ifrån; givna årgångar, svaga punkter i skrov etc.
Skick av skrov och däck, rent okulärt, är lättare att ta till sig än det som ligger dolt under.
Tacksam för svar till en lekmannafamilj :oops:

Postat: 18 jul 2008 16:18
av Suzanne
Hei

Dette ble tatt opp for ca ett år siden, under tittelen: "Att tänka på vid köp av IF". Det kom bare to svar, men du kan jo bla tilbake og kikke på dem.

Velkommen til entusiastene !

Postat: 19 jul 2008 13:14
av Goofball
Hej du nyblivna fantast!

Kul att se att vi är fler som är nya i gemet här i klubben. Själv är jag väldigt färsk som seglare över huvud taget. Min erfarenhet sträcker sig till en trissjolle i ungdomen och några timmar på en surfingbräda om det går att räkna.

Jag är mycket tacksam över all den infromation som finns här på hemsidan om båten. Dock är mycket ganska så tekniskt och svårt att ta till sig för oss lite mer ovana If-seglare... eller ovana seglare. Jag undrar således om det finns fler som mig och som kanske är intresserade av att tillsammans starta upp verksamheter inom förbundets ramar som lite mer specifikt riktar sig till just oss gröngölingar. Jag vet inte riktigt vad för verksamhet det kan vara men i alla fall ett forum för oss att utbyta och diskutera gemensamma svårigheter och frågeställningar.

Du nybörjare, svara gärna!

Postat: 20 jul 2008 08:42
av IF1
Hej Suzanne, tack för tipset. Jag fann sidan efter att "scannat" av all information på förbundets sida.
"IF1"

Postat: 20 jul 2008 08:50
av IF1
Hej Goofball
Trevligt med fler "nya" seglare i våra farvatten. Jag har känt mig som en "hel novis" den senaste månaden men efter att läst igenom all den information som finns på medlemssidorna så känner jag att man flyttar sina kunskaper rejält framåt avseende IF:ens egenskaper, segling och eventuella svagheter.
"IF1" :D

Postat: 28 jul 2008 22:52
av johan swe-1870
Goofball skrev:Jag är mycket tacksam över all den infromation som finns här på hemsidan om båten. Dock är mycket ganska så tekniskt och svårt att ta till sig för oss lite mer ovana If-seglare... eller ovana seglare. Jag undrar således om det finns fler som mig och som kanske är intresserade av att tillsammans starta upp verksamheter inom förbundets ramar som lite mer specifikt riktar sig till just oss gröngölingar. Jag vet inte riktigt vad för verksamhet det kan vara men i alla fall ett forum för oss att utbyta och diskutera gemensamma svårigheter och frågeställningar.
Alla är mycket välkomna att ställa frågor eller diskutera saker på detta forum, oavsett om det är nybörjare, experter, kappseglare, långfärdsseglare, semesterseglare eller vackerväderglidare. Blir det ett stor intresse och aktivitet delar vi upp forumet och gör den särskild avdelning om så behövs.