Svenska IF-båtförbundets forum • Garmin GPS 72 och PC/Waypoint+; hur gör man?!?
Sida 1 av 1

Garmin GPS 72 och PC/Waypoint+; hur gör man?!?

Postat: 04 sep 2006 19:27
av Thomas SWE 2017
Jag klarar inte av att skicka waypoints mellan min Garmin GPS 72 och Waypoint+ som jag har installerat i datorn. Kontakten är etablerad men det blir bara knepiga felmeddelanden när jag försöker importera/exportera. Det är sannolikt bara en fråga om att göra rätt inställningar men mitt tålamod är nu slut och jag klarar inte av mera av varan "try and error". Om det finns någon "därute" som kan hjälpa mig blir jag självfallet mycket tacksam.

Funkar kanske inte...

Postat: 04 sep 2006 21:10
av maja
En snabbtitt in i Waypoint+ hemsida visar att detta program inte är testat med Garmin 72. Dessutom är Waypont+ ett Windows 95/NT program, så därför det kanske inte funkar med ett modernt Windows XP.

Jag råder dig att använda ett annat (bättre) navigeringsprogram. Det finns fler som är gratis, bl.a. SeaClearII. Kolla på www.seaclear.net/

Postat: 29 okt 2006 21:35
av johan swe-1870
Jag har en Garmin 12 XL. På den ställer jag in Interface (i Setup-menyn) på GRMN/GRMN. Sedan kan jag hämta eller lämna waypoints från PCn.

Om jag ska använda navigatorn i PC-program med moving-map, dvs visa positionen på PCn medan jag seglar, ska jag instället ställa in interface till NMEA.

Istället för Waypoint+ använder jag G7ToWin eller OziExplorer. Det sista är ett duktigare program med stöd för digitala sjökort i olika rasterformat.