Svenska IF-båtförbundets forum • Vitalisera salutorget
Sida 1 av 1

Vitalisera salutorget

Postat: 20 nov 2020 15:01
av Fredrik Lundgren
Jag tycker salutorget är mycket bra men jag tror den skulle kunna bli bättre om dom delar som kommer ut där verkligen fortfarande är till salu (anledningen till mitt inlägg är att jag ett antal gånger senaste 2 månaderna har försökt köpa något som redan är sålt).
Salutorget är bättre än blocket eftersom man vet grejorna som finns där funkar på en IF båt och om det blir lite större rotation på sidan kanske fler ser nyttan av att sälja via denna sida.
Mitt förslag är att en annons plockas bort efter 14 dagar automatiskt och skulle inte varan ha blivit såld så kan säljaren lägga in annonsen igen, på detta sätt kommer nog ännu fler att söka på denna sida. Mvh Fredrik Lundgren

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 20 nov 2020 19:09
av johan swe-1870
Vad roligt att du är nöjd med salutorget! Jag tycker själv det fungerar väldigt bra och har både sålt och köpt flera delar ganska omgående.

Du har en poäng med att korta annonstiden. Det är naturligtvis irriterande att finna att varan redan är såld när man tar kontakt. Men annonsören har i ett sådant fall inte riktigt följt salutorgets regler. Att korta annonstiden till endast 14 dagar är kanske lite onödigt drastiskt, dock. Vad tycker övriga användare?

Om du hittar en inaktuell annons som annonsören har glömt bort, kan du alltid kontakta salutorget@ifboat.se. Då kan en administratör ta bort en annons.

Den som har sålt sin vara uppmanar jag att snarast efter försäljning logga in och ta bort sin annons!

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 21 nov 2020 10:39
av johan swe-1870
När jag nu tittar på Salutorget upptäcker jag att där finns gamla annonser som har gått långt över annonstiden 120 dagar. Så ska det inte vara. Jag felsöker saken just nu.

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 21 nov 2020 12:02
av Nils D
johan swe-1870 skrev: 20 nov 2020 19:09 Att korta annonstiden till endast 14 dagar är kanske lite onödigt drastiskt, dock. Vad tycker övriga användare?
Fjorton dagar tycker jag är för kort. Om man skaffar ny utrustning under hösten där den som ersätts kan vara användbar för andra (segel, motor, etc.) vill jag kunna lägga ut en annons om de prylarna snarast. Men realistiskt är ändå att det är först till våren som köpintresset vaknar.

Inaktuella annonser som ligger kvar är förstås inte bra. Bland annat av det skälet att man som potentiell köpare kanske slutar att leta efter prylar där om man några gånger försökt köpa något som redan är sålt. Så något slags spärr måste nog till.

En smidig lösning, utöver att som nu ha en tidsgräns där annonsen automatiskt tas bort om den överskrids, vore kanske att ha en programfunktion som regelbundet, kanske en gång i månaden, skickade ett mejl till annonsören där det stod något i stil med "Din annons på salutorget har legat ute en månad. Om du inte vill ha den kvar så kan du klicka här <och sedan en knapp som tar bort annonsen>. Men det är kanske svårt att implementera en sådan funktion?

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 21 nov 2020 14:29
av maja
I reglerna för salutorget står det att annonsen tas bort automatiskt efter 120 dagar. Men den funktionen fungerar inte i den version vi använder.

Men då kan man enligt min mening ta bort gamla annonser manuellt utan att fråga annonsören. Jag har gjort så regelbundet, men då har jag till en början bara inaktiverat annonsen till för att kunna återställa den om annonsören har önskat det.

Till en början kanske man skulle kunna göra annonsens införandedatum synlig för läsarna.

Det finns även nu i reglerna en uppmaning till annonsören att ta bort annonsen då den inte längre är aktuell.

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 21 nov 2020 14:43
av johan swe-1870
maja skrev: 21 nov 2020 14:29 I reglerna för salutorget står det att annonsen tas bort automatiskt efter 120 dagar. Men den funktionen fungerar inte i den version vi använder.
Som jag skrev innan håller jag på och felsöker detta. Jag återkommer med information.
maja skrev: 21 nov 2020 14:29 Till en början kanske man skulle kunna göra annonsens införandedatum synlig för läsarna.
Datum för annonsens införande visas redan.

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 21 nov 2020 16:31
av akumali2
Hej, jag använder mig av smartphonen när jag surfar på salutorget och då kan man ej se datum då produkt lagts ut för försäljning/Mats

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 21 nov 2020 16:57
av maja
Inte heller på min smartphone syns införandedatum.

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 21 nov 2020 21:54
av Fredrik Lundgren
Hej intressant att vi fått igång en kreativ diskussion, jag tycker Majas förslag verkar vettigt. Jag vet att flera av dom som lagt ut säljannons och där jag fått kontakt (inte alltid kontaktbara) har man sagt att det vara problem att ta bort annonsen eller man har helt enkelt sålt båten och kanske inte bryr sig att ta bort annonsen.

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 22 nov 2020 00:51
av johan swe-1870
Jag har åtgärdat felet. Nu avpublicerar salutorget automatiskt annonser som är mer än 120 dagar gamla, helt enligt bestämmelserna. 7 dagar innan annons löper ut sänds ett mail till annonsören. En större mängd gamla annonser har nu slutat visas.

Tack Fredrik för att du uppmärksammade mig på detta!

Vad gäller att införandedatum inte visas på smartphone, är det tyvärr bara att stå ut. Detta är en gratisversion som tydligen inte erbjuder alla inställningsmöjligheter. Som alternativ lösning får man använda datorn istället; då visas införandedatum.

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 22 nov 2020 11:11
av Fredrik Lundgren
Hej Johan, vilken energi du har, jag såg hur mycket klockan var när du var färdig. Toppenbra jobbat. Mvh Fredrik Lundgren

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 20 dec 2020 16:53
av Christer B
Hej!

Jag är numera en f d ägare av IF-båt. Jag tror att i nya numret av ”Medvind” kommer att finnas en betraktelse om hur jag avyttrade min båt. Den skrotades, men jag la ut flera annonser på salutorget och lyckades sälja massor av prylar från min båt. Det kändes jättebra att de kom till nytta. Jag tror att även köparna var nöjda. Så, värna om salutorget!

Re: Vitalisera salutorget

Postat: 20 dec 2020 19:02
av johan swe-1870
Vad roligt att du är nöjd med salutorget!

Jag tror också att Salutorget bidrar till båtens och klassens överlevnad. Skulle någon båt försvinna som din, är det synd. Men det är alltid bättre att se till att andra kan leva vidare genom att erbjuda delarna, än att skrota bort alltsammans.

Nästa nummer av Lättvind kommer att ha en liten nyhet vad gäller annonser från Salutorget. :!: