Tips om Ålands skärgård

Utrustning, hamntips, boende

Moderator: Moderator

Johan IF597
Inlägg: 3
Blev medlem: ons 27 jun 2007 14:45
Ort: Stockholm

Tips om Ålands skärgård

Inlägg av Johan IF597 »

vi tänkte åka en sväng i ålands skärgård de närmaste veckorna och skulle uppskatta om ni ville dela med er av erfarenheter. Tipsa gärna om fina ställen att lägga till på och om någon vet hur den åländska allemansrätten fungerar.

Tack på förhand!

Johan
IF597
OF
Inlägg: 14
Blev medlem: ons 30 maj 2007 14:10

Re: Tips om Ålands skärgård

Inlägg av OF »

Hej Johan.

Kom just hem från en seglats i Ålands skärgård. Har seglat i de vattnen i fyra somrar nu.

Om du har ett par dagar extra kan det vara en ganska bra idé att segla runt Åland. Då får du se hela ön, men om du inte hinner med det så skall du åtminstonen besöka Kobba Klintan, en gamla lotsö utanför Mariehamn. Om du skall till Mariehamn skall du välja västrahamnen, östrahamnen (den utanför Hotell Arkipelag) är som en överdimensionerad parkeringsplats.

Sen kunde du även ta en sväng till Rödhamn som även ligger väldigt nära Mariehamn - där kan man beställa färska semlor som man får levererad på morgonen med dagens väderprognos. Dessutom är Bomarsund (även ganska nära Mariehamn) helt intressant då du har den gamla ryska befästningen där.

Österut från själva huvudön finner du Kökar som är en ganska sympatisk ö. På Kökar är det ett måste att hyra en cykel och trampa runt på de röda vägarna.

Ha en bra seglats. Och kom ihåg att smaka på Ålandspanakaka.
____________________________
Oskar Forstén
Röda Råttan
Skriv svar
cron